Aankoopbegeleiding

Woningaankoop

 • Met professionele begeleiding via de Finzicht Aankoop Service (FAS) geniet u veel voordelig!

 • Eén voordelig aankooptarief van slechts € 495,- & onderhandelingsbonus* inclusief btwhuizenzoeken

U heeft uw droomwoning gezien wat nu? Vaak is de woningmarkt voor u onbekend terrein. Het is daarom verstandig om de deskundigheid en professionaliteit van een onafhankelijk persoon in te schakelen. Finzicht heeft verstand van zaken door met én brede kennis van de lokale woningmarkt.

Wanneer je als koper een huis bezichtigt, heb je meestal direct te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze komt op voor de belangen van de verkopende partij en houdt geen rekening met uw situatie. Finzicht houdt wél rekening met uw situatie en behartigt uw belangen! Waar u misschien met de roze bril de woning bekijkt wijzen wij u op de aandachtspunten.

U heeft de woning naar uw wens gevonden, voor de eerste maal bezichtigd en u bent serieus geïnteresseerd:

Wij begeleiden u dan in de volgende stappen:

 • Beschikbaarheid controleren van de woning

Meteen na uw opdracht nemen wij contact op met de verkopende partij om na te gaan of de woning nog beschikbaar is zodat teleurstelling voorkomen wordt en om een bezichtiging te plannen. Tevens vragen wij relevante gegevens op bij de verkopende partij

 • Bezichtiging van de woning

bezichtigingDe oriëntatie bezichtiging voert u eerst zelf uit. Bij de tweede bezichtiging zullen wij als de aankoper samen met u de woning bezoeken. Ook zorgen wij uiteraard voor het vooronderzoek zoals: kadastrale gegevens, de tijd dat de woning te koop staat, buurtgegevens, bestemmingsplan, enzovoort. Na de bezichtiging stellen wij een bezichtigingsrapport op, waarin onder andere staat wat het huis volgens ons onderzoek waard is. In totaal kunt u van 3 bezichtigingen gebruik maken. Na deze bezichtigingen rekenen wij € 175,- per bezichtiging.

 • Biedadvies

Na de bezichtiging en indien het huis aan uw wensen voldoet zullen w via de FAS een volledig bezichtigingsrapport opstellen. Indien geadviseerd/gewenst zal er voordat er een bod zal worden uitgebracht eerst een bouwtechnische keuring plaatsvinden. De FAS geeft u op basis van staat van onderhoud en ligging, een biedadvies, , inclusief een aan te raden eerste bod en een onderhandelingsstrategie. Desgewenst vragen wij nog een bureau voortaxatie door een onafhankelijke lokale taxateur

 • Onderhandelen

Het komt nogal eens voor dat de blik van aspirant kopers emotionele betrokkenheid wordt ‘vertroebeld’, dit komt het bieding proces over hetonderhandelen algemeen niet ten goede. Wij van de FAS blijven helder en met beide benen op de grond!. Wilt u de onderhandeling objectief laten verlopen dan kunt u ons de onderhandeling laten verrichten met de verkopende makelaar. U wordt hiervan natuurlijk continue op de hoogte gehouden.

 • Afhandeling (Koopovereenkomst, inclusief taxatierapport)

Zijn de onderhandelingen gunstig verlopen en heeft u besloten tot aankoop over te gaan dan zal de verkopende makelaar in de regel de Koopovereenkomst opstellen, wij kunnen voor u de overeenkomst inhoudelijk beoordelen en eventuele wijzigingen, na overleg met u, regelen bij de verkopende makelaar. Komt het tot een getekende overeenkomst dan zorgen wij nog voor een erkend NWWI taxatie.

En er is meer mogelijk:

 • Wij informeren u over een juridische hulpdienst voor het voorkomen dan wel oplossen van conflictsituaties tijdens de aankoop van de woning.
 • Kosteloos adviesgesprek over de voor u meest geschikte hypotheek.
 • 20% korting op het vaste aankooptarief wanneer u de hypotheek via ons regelt.

* Beloning gebaseerd op prestatie

Naast ons basistarief vragen wij een resultaatbonus van 7,5% over het bedrag dat wij professioneel van de vraagprijs weten af te dingen (tot maximaal € 15.000,- daarna slechts 5%). Wij onderhandelen tot de laagst mogelijke prijs, wat zowel in uw voordeel, als in ons voordeel is. No-cure, no-pay. Eerlijk en helder. Een geringe investering met royaal resultaat.

Wij richten ons uitsluitend op de aankoop van woningen zodat er geen dubbele belangen spelen.

 • Krijgen wij niets van de prijs af? Dan ontvangen wij ook geen bonus: No Cure No Pay;
 • U ontvangt volledige begeleiding van ons, tot aan de notaris staan wij klaar voor u;
 • U ontvangt van ons begeleiding op financieel, bouwkundig en juridisch vlak.

Succesvol aangekocht: Brandstraat 18 HaarlemBrandstraat 18 HaarlemVoor klant verdiend € 7.500

Coltermanstraat 10 ZW HaarlemColtermanstraat 10 zwart HaarlemVoor klant verdiend € 10.000

Hazepaterslaan 28/29 HaarlemHazepaterslaan28-29 HaarlemVoor klant verdiend € 17.042

Oranjeboomstraat 105 HaarlemOranjeboomstraat 105 HaarlemVoor klant verdiend € 10.000

Pampus 128 HaarlemPampus 128 HaarlemVoor klant verdiend € 10.500

Rheezeveld 4 Nieuw-VennepRheezerveld 4 Nieuw-VennepVoor klant verdiend € 21.500

Sontstraat 8 HaarlemSontstraat 8 HaarlemVoor klant verdiend € 34.000

Schildgronden 46 HoofddorpSchildgronden 46 HoofddorpVoor klant verdiend € 14.000

Sierplein 24 AmsterdamSierplein 24 AmsterdamVoor klant verdiend € 32.000

Takkenburg 17 HoofddorpTakkenburg 17 HoofddorpVoor klant verdiend € 12.000